Besøg i Davids samling

 

Indbydelse til besøg i Davids Samling

Dansk Egyptisk Selskabs næste arrangement er et besøg i:

Davids Samling, Kronprinsessegade 30.

Arrangementet finder sted onsdag den 11. maj kl. 17.

Davids Samling blev stiftet af højesteretssagfører C.L. David, der efterlod sine kunstsamlinger til eftertiden i det hus, han selv beboede.

C.L. David gjorde som ung sagfører sine første kunstindkøb i 1910’erne, hvor han især købte malerier og skulpturer af danske kunstnere, fortrinsvis af de lidt ældre generationer. Han udviklede efterhånden en særlig interesse for dansk og europæisk fajance og porcelæn og for at sætte denne del af samlingen i relief, erhvervede han sig en lang række keramiske genstande fra den islamiske verden. Disse er af en utrolig høj kvalitet, så det er ikke for meget at sige, at denne del af Davids Samling er enestående og i dag nok er museets væsentligste.

Davids Samling har anmodet om at få antallet af besøgende oplyst på forhånd. Derfor anmodes medlemmer om at tilmelde sig senest den  21 april på info@danskegyptiskselskab.dk  

Venlige hilsner

Mette Winge

Den 11.maj besøgte Dansk-Egyptisk Selskab Davids Samling i Kronprinsessegade. 

Vi blev her hilst velkommen af Kjeld von Folsach, Davids Samlings direktør.

Herefter viste han os rundt i den del af samlingen, der især havde relevans for Selskabet. Vi så en lille del af de vidunderlige genstande, som højesteretssagfører C.L. David i sin tid havde hjemtaget, købt eller på anden måde havde anskaffet til sin samling.

Siden Davids død i 1960 er museet blevet udvidet, og der er anskaffet mange nye, interessante og smukke genstande. I museet finder man også ældre europæiske kunst, men det der i særlig grad er blevet styrket i de senere år, er samlingen af islamisk kunst og kunsthåndværk, to områder, som gæsterne fra Dansk-Egyptisk Selskab især fandt interessante.

Kjeld von Folsach fortalte, at samlingen af islamisk kunst gennem de senere år er blevet styrket i en sådan grad, at den i dag er museets væsentligste.

 Mette Winge