Den Koptiske Jul.v M Bastrous

  

كل عام والجميع بخير

 

 

Den koptiske kalender, også kaldet den alexandrinske kalender, der bruges af koptiske ortodokse kirke , og stadig bruges i Egypten. Denne kalender er baseret på den gamle egyptiske kalender .  For at undgå kalenderen krybe af sidstnævnte, var en reform af den gamle egyptiske kalender indført på det tidspunkt, Ptolemæus III ( dekret af Canopus , i 238 f.Kr.), der bestod af intercalation af en sjette epagomenal dag hvert fjerde år.  . Imidlertid blev denne reform modstand fra de egyptiske præster, og ideen blev først vedtaget i 25 f.Kr., hvor den romerske kejser Augustus formelt reformerede kalender over Ægypten , at holde det for evigt synkroniseret med den nyligt indførte julianske kalender .  For at skelne den fra den gamle egyptiske kalender, som forblev i brug af nogle astronomer, indtil middelalderen, er dette reformerede kalender er kendt som den koptiske kalender. Dens år og måneder sammenfaldende med den etiopiske kalender , men har forskellige numre og navne.

Dato for julen

 Koptisk Julen er observeret på den 7. dag i januar. 

Den 25 December Nativity af Kristus blev attesteret meget tidligt ved Hippolyt af Rom (170-236) i sin kommentar på Daniel 4:23: “Den første, der kommer af vor Herre, som i kødet, hvor han var født i Betlehem, tog sted otte dage før calends af januar, en onsdag, i den 42. år af regeringstid af Augustus, 5500 år fra Adam “En anden tidlig kilde Theophilus biskop af Caesarea (115-181):”. Vi burde fejre fødselsdag om vor Herre, på hvilken dag soever den 25. december, ske. ” (Magdeburgenses, Cent. 2. c. 6. Hospinian, de orign Festorum Chirstianorum). (Magdeburgenses, Cent. 2. C. 6. Hospinian, de orign Festorum Chirstianorum). Inden da havde den østlige kirke holdt 6 januar som Fødselskirken under navnet “Epiphany”.  Johannes Chrysostomos, i en prædiken prædikes i Antiokia i 387, fortæller, hvordan den korrekte dato for Fødselskirken blev bragt til Østen ti år tidligere. Dionysius af Alexandria eftertrykkeligt citeret mystiske begrundelser for netop dette valg.. Marts 25 blev anset for at være årsdagen for selve skabelsen.  Det var den første dag i året i den middelalderlige julianske kalender og den nominelle forårsjævndøgn (det havde været den egentlige jævndøgn på det tidspunkt, hvor den julianske kalender blev oprindeligt designet). I betragtning af at Kristus var undfanget på denne dato, blev 25 marts anerkendt som festen for Bebudelsen, der skulle følges, ni måneder senere, ved fejringen af Kristi fødsel, jul , den 25. december.

Der kan have været mere praktiske overvejelser for valg 25. december. Valget ville hjælpe erstatte en stor kristen ferie for de populære hedenske festlighederne omkring vintersolhverv (Roman Sol Sticia, den tre dage lange stilstand, hvor solen vil stige fortløbende i sin sydligste punkt før nordpå, December 21, 22 og 23.. Festlighederne begyndte en hel uge forud for den religiøse overholdelse og berusede revelers var forventningsfuldt ædru og orgier udmattet af festivalerne tæt, hvilket fik umiddelbart før eller vagt af 24th/25th som et optimalt moralsk og sikkert tid til festen for Kristi Fødselskirken). The religious competition was fierce. Den religiøse konkurrencen var hård. I 274 af Kejser Aurelian havde erklæret en civil ferie den 25. december (“Festival for fødslen af Ubesejrede søn “) for at fejre den guddom Sol Invictus . Endelig er glade festivaler brug for på denne tid af året, for at bekæmpe den naturlige mørke af sæsonen (i den nordlige halvkugle ).

Indtil det 16. århundrede, faldt 25 December med 29 Koiak af koptiske kalender. Men efter indførelsen af ​​den gregorianske kalender i 1582, skiftede 25 December 10 dage tidligere i forhold til Julian og koptiske kalendere. Desuden er den gregorianske kalender dråber 3 spring dage hver 400 år til nøje at tilnærme længden af ​​en sol-år.Som et resultat, den gregorianske kalender den koptiske jul fremskridt om dagen, hver gang falder et spring dag (år 1700, 1800 og 1900). Dette er grunden til, at Gamle-Calendrists (ved hjælp af Julian og koptiske kalendere) har for øjeblikket fejrer jul den 7. januar, 13 dage efter, at New-Calendrists (ved hjælp af den gregorianske kalender), der fejrer jul den 25. december. I 2100 vil den koptiske julen være på den gregorianske dato den 8. januar.

koptiske år

Den koptiske år er en udvidelse af den gamle ægyptiske civile år, bevarer sin inddeling i de tre sæsoner, fire måneder hver. De tre sæsoner mindes af særlige bønner i den koptiske liturgi. Denne kalender er stadig i brug over hele Ægypten af ​​landmænd til at holde styr på de forskellige høstår.  Den koptiske kalender har 13 måneder, 12 à 30 dage, og en intercalary måned i slutningen af ​​det år, 5 dage i længden, undtagen i skudår når måneden er 6 dage.  Året starter den 29. august i den julianske kalender eller den 30. i året før (Julian) skudår. Den koptiske Leap Year følger de samme regler som den julianske kalender, så den ekstra måned har altid seks dage i året, før en Julian skudår.

 Festen for Neyrouz markerer den første dag i den koptiske år.  Uvidende om den egyptiske sprog, for det meste, araberne forvirrede den egyptiske nytår festlighederne, som egypterne kaldte festen for Ni-Yarouou (festen for floderne), med den persiske fest Nowruz . [1] Den misvisende forbliver dag, og fejringen af ​​den egyptiske nye år på den første dag i den måned, Thout er kendt som Neyrouz. Dens fest falder på den 1. dag i den måned, Thout , den første måned af det egyptiske år, hvilket for 1901 til 2098 som regel falder sammen med 11 september, undtagen før en gregoriansk skudår, når det er 12. september.Koptisk år regnes fra 284, året Diocletians blev romersk kejser, hvis regeringstid var præget af tortur og massehenrettelser af kristne, især i Egypten. Derfor er det koptiske år identificeret ved forkortelsen AM (for Anno Martyrum eller “År for martyrer”). Bemærk, at AM forkortelse bruges også til uafhængige kalender epoker (såsom den byzantinske og jødiske kalender epoker), der starter på den formodede verdens skabelse, det derefter står for Anno Mundi .

Hvert fjerde koptiske år er et skudår uden undtagelse, som i den julianske kalender, den ovennævnte nye år datoer, så gælder kun mellem 1900 og 2099 inklusiv i den gregorianske kalender.

Happy new year and January feast to all of you !
 
 
Dear friends
 
Thank you very much ….. for your nice touch !!!
 
It has reached my hart with all respect , happiness and plesantness.
That each one of us congratulate the other on his feast and
wish each other the good health ,the saftyness and happiness, all of you blessing Egypt !
This is because we all are real egyptians !
 
GOD BLESS  EGYPT AND THE  EGYPTIANS !
 
With my Best Regards
 
Mostafa Shalaby